Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Index
Ara
Giriş Yap
:
GEO Forum
>
İnsan
>
Güzel olma arayışı
>
guzellik nedir?
Sayfa: [
1
]
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: guzellik nedir? (Okunma Sayısı 5650 defa)
dam
Çömez
guzellik nedir?
«
:
Mayıs 27, 2008, 02:05:08 ÖS »
reklamlarla, filimlerle, modayla ve kitlesel iletişimin tum araclarıyla bize tek tip bir guzellik anlayışı empoze ediliyor. Bence güzel olan kendine özgü olandır. Orjinal burnunun aynısını bir kiside daha gorememektir guzel olan, ya da senin sac renginin tıpatıpını hic bir berberin boyayayamamasıdır.
ddogu
standart üye
Çömez
Ynt: guzellik nedir?
«
Yanıtla #1 :
Mayıs 27, 2008, 02:22:46 ÖS »
saç rengi konusuna katılamayacam ama burun konusunda hak verebilirim
) her ne kadar her gören "aa laz mısın?"dan "woody woodpecker?"a kadar çeşitli tepkiler verse de eheh şikayetim yok (allahtan bi arkadaşım da karizmatik bulmuştu, o da biraz rahatlatıyo tabi ;P ).
Geçen muhteşem bi yazı görmüştüm gastede, tam da Baudrillard'ın simülasyon konusunda dediklerine kafamın basması için çabalarda bulunurken öle bi cuk oturdu ki... Artık trendin, "doğal görünümlü burun estetiği" olduğu konusundaydı yazı. feci gülünç, bi o kadar da düşündürücü, kısacası güldürürken düşündüren, düşünürken "hasbinallah..." dedirten bi durumda olduğumuzun kanıtı oldu.
şeyda
Çömez
«
Yanıtla #2 :
Ağustos 03, 2008, 12:15:46 ÖS »
bnce güzellik kişiden kişiye değişir bi sözcüktür.bana göre güzel,sana göre deildir.öle bi kavramdır ki bazen kafan karısır.benım dedıgım guzelse baskasına guzel deılse ozman guzel olan ne:D
yeşil
Çömez
«
Yanıtla #3 :
Ağustos 03, 2008, 01:14:59 ÖS »
GÜZELLİK BAKIŞLARDA GİZLİDİR
lalila
Çömez
«
Yanıtla #4 :
Ağustos 12, 2008, 12:44:21 ÖÖ »
güzel,diğerlerinden ayrılırcasına yaşanılır olan,kusurları içinde kusursuz olan durum halidir.
zEyNeP
Çömez
«
Yanıtla #5 :
Ağustos 16, 2008, 04:29:04 ÖS »
diğerlerinden ayrılırcasına b güzellik yaşanmaz ki,ya da kusur içinde kusursuzluk arnması güzellii tanımlamaz bence.yeri gelince ewet tartışılmazdr,yeri gelinceyse güzeldir işte güzel.bilmem katılır msıınız ama güzel sadece insana indirgenmemelidir de aynı zamanda.ve bana göre kesinlikle güzel olan kendini güzel hissetmeni sağlayandır.o hazzı sana veren"şeyler"in bütünüdür.
mrycp
Çömez
«
Yanıtla #6 :
Ağustos 17, 2008, 01:41:36 ÖÖ »
güzel kendi standartlarımıza göre seçtiğimiz beğeni sınırlarımızı zorlayandır
lalila
Çömez
«
Yanıtla #7 :
Ağustos 25, 2008, 10:55:57 ÖS »
ben güzele güzel demem güzel benim olmayınca demiş şair
en iyisi böyle bağlamak belki de
sdozn
Çömez
«
Yanıtla #8 :
Eylül 21, 2008, 09:26:26 ÖS »
bence güzellik kişinin kendine yakışanı bulması,içindeki ışığı diğerlerine yansıtabilmesi,özenti olmamasıdır.şu son günlerde bi bakıyorum tüm kızlar yada erkekler hep aynı model aralarında farklı olan yok!bu çok acı bi durum bence.herkes güzelliğin peşinde ama onu ararken ondan ne kadar uzaklaştıklarının farkında değiller.yapmacıklık,zoraki konuşmalar...bunlar kimseye yakışmıyo ki neden herkes öyle yapıyo anlamıyorum.hem içsel hem dışsal olarak insan kendini tamamlamalı.bi gün çok sportif olurken bi başka gün çok şık olabilmeli.hep aynı kalıpta gitmemeli.farkını sözleriyle,gözleriyle,yürüyüşüyle,oturmasıyla ya da ne bileyim bilgisiyle ortaya koyabilmeli,çok basit şeylere gülüp kendini küçültmemeli,gizemli olmalı.bence güzel insan bunlara sahip olan insandır
KRALŞAH
Ziyaretçi
«
Yanıtla #9 :
Eylül 29, 2008, 11:39:55 ÖS »
Güzellik Kendini Olduğu Ğibi Kabullenmenin Yanında Çevreye Ve İnsanlara Sayğılı Olmakla Yücelmektir...
ali erdem
Deneyimli üye
«
Yanıtla #10 :
Kasım 07, 2009, 02:14:44 ÖS »
KRALŞAH adlı kişiye katılorum bencede güzellik kendini olduğu gibi kabullenmenin yanında çevreye, insanlara saygılı olmakla yücelmektir
THEEEEE Ali Erdemmmm
hypernova
Deneyimli üye
«
Yanıtla #11 :
Kasım 08, 2009, 01:51:30 ÖÖ »
bnce güzellik kişinin kendine karşı görüşüdür bu görüşe dışardan da bişeyler eklenirse dünyalar onun olur
-ygz-
seda_ak
Çömez
«
Yanıtla #12 :
Ocak 22, 2010, 01:42:59 ÖÖ »
Guzelligin ne oldugu kadar insanların üzerindeki etkileri de onemli bir konu bence. Ornegin guzellik- guzel hissetme ve kendine guven arasındaki iliski nedir?
Dove'un baslattıgı bir kampanya vardı, hatırlıyor musunuz bilmiyorum. Guzellik kavramının anlamını genişletip daha fazla seyi içermesini saglamak
Güzellik bu anlamda dusunuldugunde, uzun boy sarı sac mavi goz degil.. Daha cok kim oldugunuzu bilmeniz, kendinizi kabullenmeniz ve içinizdeki enerjiyi dısa vurabilmeniz:)
ali erdem
Deneyimli üye
«
Yanıtla #13 :
Ocak 29, 2010, 02:14:15 ÖS »
iç güzellik dış güzellik diye güzeliği ayırmak yerine ikisinin birleşimine güzelik demek daha doğru
THEEEEE Ali Erdemmmm
Sayfa: [
1
]
Yazdır
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
Genel
-----------------------------